Spanyol burgonyarolád
2009.01.12. 21:27
Forrás: http://mennyeimanna.blogspot.com
Hozzávalók 4 személyre:
- 1,2 kg burgonya
- 15 dkg csiperke
- 15 dkg kukorica
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 zöld kaliforniai paprika
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek ételízerítő
- 1-1 ek frissen felaprított bazsalikom és rozmaringlevél
- só
- bors
Tálaláshoz:
-A burgonyát meghámozom, nagyobb darabokra vágom, és sós vízben puhára főzöm.
-A csiperkét felszeletelem.
-A paprikákat csíkokra, a vöröshagymát meg a paradicsomot apró darabokra vágom.
-A zöldségkeveréket kevés olajon puhára párolom.
-Reszelt fokhagymával, ételízesítővel, bazsalikommal, rozmaringgal és borssal ízesítem.
-A főtt burgonyát összetöröm.
-A krumplipűrét egy konyharuha felén egyenletesen eloszlatom. A ruha másik felével betakarom. Ujjnyi vastagra, kb. 25x40 téglalappá nyújtom, majd kitakarom.
-Eloszlatom rajta a párolt zöldségeket, és a konyharuha segítségével feltekerem.
-Kb. fél órára hűtőszekrénybe teszem, hogy "megszilárduljon".
-A burgonyaroládot felszeletelem, petrezselyemmel díszítem.
A fenti recept bőséges adag 4 személyre. Mi csak ketten voltunk erre a zöldséges finomságra, így másnapra megmaradt a fele. A krumplipüré másnaposan már nem az igazi, így mindenképpen átakartam sütni a roládokat. Szendvicssütő olajozott háromszögeibe formáztam a felszeletelt burgonyaroládot és jó pirosra sütöttem. Óvatosan kiemeltem, mert amíg forró könnyen törik. Minden egyes sütés elött olajoztam a sütőt.
|