A sokadik gyümölcsnapon már egyre ritkábban van szükség arra, hogy bármit is csináljunk a gyümölccsel, mert gyorsan hozzászokunk. A banán nagyon finom és tápláló gyümölcs, de azért ne felejtsük el, hogy elég magas a kalória tartalma, ne csak azt együnk délelőtt, ill. A gyümölcsnapokon. Nagyon sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, így kimondottan jó hatással lesz az egészségünkre a sok friss gyümölcs. Frissnek érezzük majd magunkat, nem leszünk levertek, a kevesebb kalória ellenére sem, ami bizonyos fogyókurák esetében elég gyakran előfordul.
Ha kapunk nagyon érett, vagy tulérett, de még jó banánt olcsóbban, akkor érdemes pár kg-ot megvenni, azonnal karikára vágni, és pl. 2 banánonként zacskókban lefagyasztani. Amikor fel akarjuk használni, csak elővesszük, hagyjuk egy kicsit szobahőmérsékleten, de ne olvadjon fel, de ne is legyen –18 fokos. Ezt aztán merülő mixerrel, vagy aprítóval fagylalt állagura tudjuk turmixolni. Aki ilyet még nem készített, az meg fog lepődni, mert krémes fagylalt állagu lesz, ráadásul a fagyasztás miatt a banán még édesebb lesz, és teljes az illuzió. És ez 100%-os gyümölcs. Ha nem elég édes, még édesíthetjük, vagy ízesíthetjük valamivel vagy keverhetünk hozzá más gyümölcsöt is, de először próbáljátok ki csak banánnal, nagyon fincsi.
Más fagyasztott gyümölcsökkel is lehet ilyesmit készíteni. Én a héten vettem epret. Az nem olyan krémes, mint a banán, ezért mixelés közben egy kis vizet kellett hozzá önteni, meg édesítőszert, de igazi, finom, friss eper íze volt, és fagyi állagu. Csak annyira szabad felengedni, hogy a gép össze tudja pépesre aprítani. Nagyon finom lehet még őszibarackból, sárgadinnyéből, vagy vegyes gyümölcsökből, de egyenlőre ebből a kettőből próbáltam ki. Majd nyáron fagyasztok le gyümölcsöket.