Almát kockára vágom, felteszem annyi vízben főni, hogy éppen ellepje. Teszek hozzá citromhéjat, szegfüszeget, fahéjat és pár percig főzöm. Mikor lehuzom a tüzről, teszek hozzá egy kis citromlevet és édesítőszert. Melegen is jó, de hidegen nekem jobban ízlik. Ebből lehet többet is készíteni, és a hütőben tartani. Gondolom nyáron nagyon üdítő lehet, és a levét is meg lehet inni, mert kalóriamentes és finom.
Persze az alma nyersen az igazi, de ha már unjuk vagy nem elég édes, akkor jól jön kompót formában is. Kompótot persze más gyümölcsből is, akár vegyesen is lehet készíteni. Inkább házi kompótot használjunk, mert a gyári tele van cukorral és tartósítóval.
Alma reszelve:
Tulajdonképpen én nem reszeltem, hanem aprítottam egy duplakéses aprítóban. Fahéjjal és egy kis édesítővel füszereztem. Néha narancsot, néha banánt, vagy mindkettőt tettem hozzá. Mixelő ruddal is lehet készíteni.