Arrabbiata tészta
2009.01.03. 17:12
ezt ki kell próbálnom.
Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 zöld kaliforniai paprika
1 nagy sárarépa
2-3 evőkanál olívaolaj
2 hámozott paradicsom-konzerv (lehet darabolt is)
40 dkg rigatoni (vagy penne) tészta
1 csokor bazsalikom
1 kávéskanál kakukkfű
őrölt chili, bors, só
reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
A hagymát, a fokhagymát és a paprikát megtisztítjuk, kockára vágjuk. A sárgarépát apró csíkokra vágjuk vagy lereszeljük.
A hagymát, fokhagymát, répát, paprikát chilivel megszórva néhány percig pároljuk az olívaolajon. Hozzáadjuk a paradicsomkonzerveket, és kis lángon addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd (kb. 20 perc). Közben megfőzzük a tésztát, megtisztítjuk a bazsalikomot. Mielőtt a mártás elkészülne, bazsalikommal, sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük. A lecsepegtetett tésztát tányérokra osztjuk, ráöntjük a mártást, megszórjuk a sajttal, és tálaljuk.
Aki szereti a csípős ételeket, ne sajnálja a chilit, de azért óvatosan, mert erősebb lesz, ahogy besűrűsödik. A rigatoni tésztát lehet kapni tricolor (paprikával, spenóttal színezett) változatban is, amivel még színesebbé tehetjük.
Értelemszerűen, mi sajt nélkül esszük!
|